Wetenschapsdag LUMC

Ook het LUMC doet komende zondag mee aan de Wetenschapsdag, die dit jaar het thema “kraak de code” meekrijgt. Er is dan een wetenschapsmarkt, waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen en puzzels kunnen oplossen. Ze kunnen leren wat gebarentaal is en hoe een microscoop werkt. Op de afdeling Psychiatrie is er een Breinbrekersbioscoop, die de deelnemers allerlei raadsels opgeeft. Verder organiseert de afdeling radiologie rondleidingen, die langs de MRI-scanners voeren. In één van de collegezalen worden anti-flauwvalcursussen gegeven.

Tenslotte opent het Anatomisch Museum dat normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek is, zijn deuren. Er zijn daar meer dan 800 preparaten en modellen van het menselijk lichaam te zien.De wetenschapsdag is gratis. Op www.lumc.nl/wetenschapsdag is het volledige programma na te lezen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×