Honderden kilo's softdrugs in growshop Rijnstroomstraat

De politie heeft vorige week donderdag in de eerder dit jaar gesloten growshop aan de Rijnstroomstraat, honderden kilo’s softdrugs gevonden. De politie kwam de verdovende middelen op het spoor, aan de hand van een anonieme tipgever. Ze lagen verstopt in een verborgen ruimte. Burgemeester Lenferink heeft de growshop per 1 augustus voor een half jaar laten sluiten, middels een bestuurlijke maatregel. Daartoe besloot hij naar aanleiding van een onderzoek van de korpsrecherche naar het witwassen van crimineel vermogen en het opkopen en verhandelen van de opbrengst van hennepkwekerijen.

Tijdens dat onderzoek werd beslag gelegd op twaalf panden in de regio’s Hollands Midden, Kennemerland, Rotterdam en in België. Ook werden voertuigen, sieraden en geld in beslag genomen, en verrichtte de politie een aantal aanhoudingen. De eigenaar van de growshop zit sindsdien vast. Mogelijk volgen op de fondst van vorige week ook de nodige arrestaties.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×