Manifestatie conciërges uitgesteld

Hoewel de manifestatie van de SP en PvdA voor het behoud van conciërges op de Leidse basisscholen niet door is gegaan, wil dat niet zeggen dat er geen manifestatie komt. De partij heeft besloten de acties uit te stellen, omdat er nog geen akkoord is en de schoolbesturen nog in overleg met wethouder Gerda van den Berg zijn over de bezuinigingen.

In juli besloot de gemeenteraad 274.000 euro te bezuinigen op de basisschoolconciërges. Hoewel het volgens de SP de afspraak was dat de wethouder hierover met de scholen zou overleggen, heeft zij de conciërges nog die zomer een ontslagbrief gestuurd.Sindsdien voeren de schoolbesturen overleg met de wethouder over het terugdraaien van de bezuinigingen. Omdat het overleg nog gaande is, hebben de SP en PvdA hun manifestatie opgeschort. “We hopen dat de wethouder terugkomt op deze onzalige bezuiniging zonder dat daar acties voor nodig zijn. En eigenlijk verwachten we dat ook: iedereen weet dat conciërges onmisbaar zijn en iedereen weet dat de gemeente dat zou moeten betalen,” aldus SP-raadslid Eva de Bakker.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×