Nieuw Leids funkfestival: 'Funked Up'

Volgens de organisator van ‘Funked Up’, een nieuw funkfestival, kan Leiden wel wat meer ‘funk’ en live-muziek gebruiken. In de gerenoveerde Qbus en aansluitend in Odessa wordt het festival op vrijdag 24 oktober gehouden. Er vinden optredens plaats van The Rare Groove Orchestra en The George Experience met als ‘special guest’ Joseph Bowie. Onder de slogan ‘Groovy Shit for the masses’ brengt The Rare Groove Orchestra opzwepende funk, ‘oldschool souljazz’ in de geest van ‘souljazz legends’ uit de jaren 60 en 70. Het achtkoppige collectief The George Experience produceert een mix van funk, soul, jazz, blues, rock en hiphop. DJ Pleasure zal de avond aan elkaar mixen.

Rond middernacht verplaatst het festival zich naar Odessa en wordt voortgezet met DJ Collectief Rundfunk, die een mix brengt van funk tot de nieuwste hiphop, van samba tot breaks, en van grijsgedraaide soulhits tot de lekkerste Jamaicaanse ska.

Vrijdag 24 oktober, aanvang Qbus 19.45, zaal open 19.30 uur. Aanvang Odessa 00.00 uur. Voorverkoop: Plato, Velvet, VVV en via www.weneedthefunk.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×