SieboldHuis viert 150e sterfjaar Hiroshige

Utagawa Hiroshige (1797-1858) overleed 150 jaar geleden, voor het SieboldHuis een goede reden om ruim aandacht te besteden aan deze bekende Japanse kunstenaar, die een belangrijke inspiratiebron was voor westerse impressionisten. Ook Vincent van Gogh maakte van twee prenten van de Japanner bijna exacte kopieën in olieverf. Hiroshige maakte een enorme oeuvre en is daarmee een van de belangrijkste bronnen voor ons beeld van het 19e eeuwse Japan. Hij gaf het dagelijks leven en de indrukwekkende Japanse landschappen weer. In het SieboldHuis is een selectie van 150 topstukken van Hiroshige te zien.

De werken worden in twee periodes tentoongesteld: van 31 oktober tot en met 14 december wordt zijn vroegste werk belicht uit de periode 1812-1845; van 17 december tot en met 25 januari kunnen werken uit Hiroshige’s latere periode worden bewonderd.

Bij de tentoonstelling verschijnt een speciale catalogus ‘Hiroshige: shaping the image of Japan’, geschreven door gastconservator Chris Uhlenbeck. Deze catalogus is te verkrijgen in de museumwinkel van het SieboldHuis.

Rondom de tentoonstellingen worden diverse activiteiten georganiseerd. Meer info: www.sieboldhuis.org

Het SieboldHuis, Rapenburg 19, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×