Wijkvereniging Pancras-West tegen komst ondergrondse garage

Wijkvereniging Pancras-West stelt voor af te zien van de realisatie van een parkeergarage onder de Middelweg. Uit onderzoek van de vereniging is namelijk gebleken dat vrijwel alle omwonenden van Middelweg 12 tot en met 16 bezwaar hebben tegen deze garage. De gemeente is voornemens deze garage aan te leggen, als onderdeel van een nieuwbouwproject. De bewoners vrezen echter dat het indrillen van damwanden en het bemalen van de bouwput dat invloed op de grondwaterstand heeft, schade zal veroorzaken aan de gebouwen, die grotendeels niet onderheid zijn.

De wijkvereniging stelt dan ook voor in overleg met de betrokkenen op zoek te gaan naar een alternatief. Daarbij valt aldus de vereniging te denken aan een efficiëntere indeling van de Kaasmarkt en uitbreiding van het aantal bewonersparkeerplaatsen in de Haarlemmerstraatgarage. Dit kan dan gefinancierd worden uit de besparing die het niet aanleggen van de ondergrondse garage oplevert.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×