Leidse jongeren aan de slag in Buffalo City

Vijf jonge Leidenaars vertrekken komende zondag voor een paar weken naar Buffalo City. Zij knappen in deze zusterstad van Leiden samen met Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten een Aids-wezenhuis op. De vijf jongeren zijn tussen de 16 en 22 jaar en zitten niet meer op school. Ook hebben ze nog geen werk. Ze doen mee aan het project ‘Toezicht door jongeren’, dat hen werkervaring als toezichthouder op laat doen. Daarbij worden ze begeleid door Gemeentelijk Opsporingsambtenaren van de afdeling Handhaving.

De jongeren hebben voorafgaand aan de reis een vijfdaagse training gevolgd. Op 10 november keren ze terug. Vervolgens zijn ze ambassadeurs voor het Keys for Kids programma. Dat houdt in dat ze minstens 150 mensen over het project moeten informeren en minimaal 1000 euro aan sponsorgeld verzamelen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×