Leidse Amerikaan maakte jongensdroom werkelijkheid!

Het eerste exemplaar van het boek over de Leidse Jazzgeschiedenis (1899-2009), geschreven door Cees Mentink, zal op 6 november aangeboden worden aan ‘Europe’s First Lady of Jazz’ Rita Reys. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in de Marekerk in aanwezigheid van burgemeester Lenferink en vele prominenten. Het boek is rijk geïllustreerd en er behoren ook twee cd’s bij, waarop verschillende musici uit diverse perioden te beluisteren zijn, die hun sporen in de Jazz ruimschoots hebben verdiend. De geschiedschrijving van de Jazz in Leiden begint in1899 met de geboorte van de Leidse David Broekman, die na zijn studie aan het conservatorium in Den Haag, naar Amerika vertrok en daar furore maakt. Broekman maakte muziek voor ruim 150 films en speelde onder andere met Frank Sinatra. Deze beroemde Leidse Amerikaan maakte menig jongensdroom tot werkelijkheid!

Het boek bevat bijdragen van onder anderen Rudi van Maanen- hoogleraar stadsgeschiedenis, Cor Smit- historicus/jazzkenner en Wouter Turkenburg- hoofddocent jazzmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ook staan er verschillende interviews in met, bij voorbeeld, Anne van Egmond, Harm Mobach, Pierre Courbois, Skip Voogd en Joop Stokkermans.

Het boek (€ 39,90 inclusief twee cd’s) is na de uitreiking van het eerste exemplaar verkrijgbaar bij de boekhandel, musea in Leiden en het Regionaal Archief Leiden en bij het secretariaat van de stichting ‘Leidse Jazz Geschiedenis’. E-mail: ton@leidsejazz.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×