Dief verliest fiets en buit en wordt aangehouden

Dankzij kordaat handelen van het slachtoffer en een getuige, belandde een dief gistermiddag in de armen van de politie. Toen een 27-jarige Leidse rond 17.30 uur op het Stationsplein aan het bellen was, werd haar mobieltje weggegrist door een man die er op de fiets vandoor ging. De Leidse pikte dit niet en holde achter de dief aan. Ze slaagde erin de bagagedrager van zijn fiets vast te grijpen, waardoor hij ten val kwam. De man kwam echter weer snel overeind en rende verder, nu gevolgd door het slachtoffer en een getuige op een fiets. Laatsgenoemde kreeg de man even te pakken, maar hij wist zich los te rukken en holde het Schuttersveld op. Hier wist de fietsende achtervolger hem weer te pakken te krijgen. De dief gaf de telefoon aan hem af en vluchtte richting Maresingel, in de armen van een motoragent. Vandaag wordt hij voorgeleid aan justitie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×