Wijkvereniging Pancras-West wil integraal plan Kaasmarkt

Naar aanleiding van de berichten dat de gemeente projectontwikkelaars verzocht heeft met plannen te komen voor de aankoop en herontwikkeling van de panden aan de Koppenhinksteeg waarin nu de Vrijplaats gevestigd is, heeft de voorzitter van de Wijkvereniging Pancras-West Jaap van Meijgaarden, wethouder Pieter van Woensel aangeschreven. In zijn brief geeft hij aan dat de vereniging blij is met deze stap. De vereniging stelt echter voor, de herontwikkeling niet alleen bij genoemde panden te laten, maar een integraal stedenbouwkundig plan te ontwikkelen voor de hele Kaasmarkt. Volgens de vereniging mogen in dit plan aantrekkelijke passende bebouwing, een parkeergarage en voldoende ruimte voor de start van de taptoe niet ontbreken.

De vereniging hoopt dat de herontwikkeling er toe leidt dat de bedelarij en hoeveelheid autokraken in het gebied afnemen. Ook acht Meijgaarden de uitbreiding van de parkeercapaciteit noodzakelijk, in verband met de verbouwing van een aantal panden aan de Koppenhinksteeg, de nieuwe functie van het weeshuis en de eventuele komst van de RGL.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×