Vragen VVD en PvdA over website gemeente

De fracties van de PvdA en VVD zijn van mening dat de website van de gemeente, www.leiden.nl/gemeente, niet op alle fronten bijdraagt aan een betere dienstverlening. Ze vinden onder andere dat de site moeilijk te vinden is en dat de zoekfunctie te wensen overlaat. Daarom leggen ze het college een aantal schriftelijke vragen voor.Ten eerste willen ze weten of het college het van belang vindt dat de gemeentelijke website goed vindbaar is via www.leiden.nl. Beide partijen menen dat de knop naar de gemeentelijke site niet gemakkelijk te vinden is.

Op www.sidn.nl staat dat de gemeente de domeinnaam www.leiden.nl bezit. Beide partijen vragen zich af of de gemeente inderdaad nog de eigenaar van de site is. Verder zijn ze benieuwd of de gemeente bijgedragen heeft aan www.leiden .nl, ook wat betreft de kosten voor deze site. Daarnaast willen ze weten wat de gemeente per jaar uitgeeft aan dienstverlening via de gemeentelijke website. Tenslotte wijzen ze op de zoekfunctie van de gemeentelijke site, die dikwijls te wensen over zou laten en met onlogische zoekresultaten op de proppen komt. Ze willen weten of de gemeente deze mening deelt en of en wanneer de functie verbetert.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×