Ziggo mag Leidse kabeltarieven verhogen

Ziggo, dat voorheen KMR/Casema heette, mag de kabeltarieven voor Leiden verhogen. Dat heeft het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) bepaald na een lange strijd tussen de kabelmaatschappij en de gemeente. Tegen het besluit is geen verder beroep mogelijk. Verder moet Ziggo de gemeente 4.978.080 euro betalen, als aanvulling op de oorspronkelijke koopprijs. Tot nu toe stegen de abonnementskosten voor Ziggo in het grootste deel van Leiden door de inzet van de gemeente niet meer dan het prijsindexcijfer. Het doel van de verkoop van het kabelnet was destijds dan ook dat de Leidenaars tegen een lage prijs, dus zonder winstoogmerk, een goed product zouden krijgen.

Sinds de verkoop in 1994 hoefden de inwoners van Leiden daardoor minder te betalen dan de inwoners van de meeste andere gemeenten. Zo kost het (analoge) televisie- en radiosignaal in Leiden nu 8,59 euro per maand. Voor de bewoners van de Merenwijk en omliggende gemeenten is dat 15,90 euro. Of Ziggo de abonnementsprijs nu gaat verhogen en tot welk bedrag dat dan zal zijn, is nog niet duidelijk. Wethouder mediazaken Jan-Jaap de Haan zegt over het besluit: “Het college is teleurgesteld over de uitspraak. Het is vervelend dat Ziggo de ruimte krijgt om de tarieven te verhogen. “Maar we hebben gelukkig met onze strijd ook winst geboekt. De Leidse burger heeft – in tegenstelling tot inwoners in de rest van Nederland – jarenlang veel minder betaald voor de kabeltelevisie. En nog belangrijker, op dit moment zijn er ook andere aanbieders in de markt met concurrerende prijzen. Als Ziggo nu toch besluit de abonnementsprijs te verhogen, dan kan de Leidse inwoner ook kiezen voor een andere aanbieder.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×