Belastingtechnisch voorstel D66 voor huisoudsten

D66 wil de huisoudsten van studentenhuizen en andere woningen die kamers verhuuren, te hulp komen met een initiatiefvoorstel.De jaarlijkse belastingaanslag is vrijwel altijd bestemd voor de langstzittende bewoner van het huis. Deze moet bij zijn huisgenoten hun aandeel in de kosten lospeuteren, wat niet altijd even eenvoudig is. SLS Wonen heeft aldus D66 voorgesteld de belastingen te innen door ze in de servicekosten door te berekenen. Dit is echter niet mogelijk omdat de bewoners die in aanmerking komen voor de gemeentelijke regeling voor lage inkomens, dan niet meer om kwijtschelding kunnen vragen.

D66 stelt nu voor, om in plaats van een kwijtschelding, een vergoedingsregeling voor kamerbewoners in te stellen. Een aantal gemeenten waaronder Delft, werkt al met deze regeling. Duo-raadslid Elze het Hart zal het initiatiefvoorstel indienen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×