Bijzonder toneelstuk over Jan Wolkers bij ARS

Het ‘Babra Collectief’ speelt in de maanden november en december het stuk ‘De Afrekening’, geschreven door Fred Brandt. Het stuk is geïnspireerd op het boek van Jan Wolkers ‘Kort Amerikaans’, waarin hoofdpersoon Eric (alias Wolkers zelf) les krijgt in het ARS gebouw van kunstenaar Van Grouw, die lid van de NSB is. Eric is bang dat van Grouw hem zal verraden. Wolkers laat ‘Kort Amerikaans’ eindigen in 1945 bij de bevrijding van Nederland; Brandt fantaseert in zijn bewerking wat verder door en laat Van Grouw, die zich in het stuk Bouwman noemt en door Brandt zelf gespeeld wordt, een onopvallend bestaan ergens in Nederland leiden. Tót het moment, dat het boek van Wolkers ‘Kort Amerikaans’ in 1962 wordt uitgebracht en Bouwman met ‘de billen bloot gaat’, omdat hij met zijn werkelijke naam en zijn NSB verleden uitgebreid in een landelijk dagblad wordt besproken. Zijn psychiater neemt het bijzondere besluit om een therapeutische sessie te houden in het Ars gebouw waar Bouwman als vooraanstaand docent en NSB’er actief was.

Een interessant stuk met een bijzonder tijdmix, gespeeld op een bijzondere locatie, namelijk in het ARS gebouw zelf!

De première vindt plaats op 9 november. Kaarten kosten € 5,-. Reserveren kan via: info@arsaemula.nl of fred_brandt@hotmail.com en verkoop tijdens cursusuren in het gebouw van ARS.

Voor meer informatie: www.arsaemula.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×