Onveilige fietsen voorzien van wielklem

Wie morgen een fiets met mankement stalt op of rond de Beestenmarkt, loopt het risico dat het rijwiel bij terugkomst voorzien is van een wielklem.Stichting TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, gaat morgen namelijk op zoek naar fietsen met kapotte verlichting, niet werkende remmen en andere gebreken, en voorziet deze van een wielklem. Op die manier wil de stichting jongeren er op wijzen dat het gevaarlijk is om met een ondeugdelijke fiets de weg op te gaan. Verkeer is doodsoorzaak nummer 1 voor jongeren.

Op zondag kunnen de gedupeerde fietsers tussen 12.00 en 17.00 uur terecht op de Beestenmarkt. Niet alleen worden de wielklemmen dan verwijderd, ook worden er dan eenvoudige reparaties aan de fietsen uitgevoerd. De tweewielers worden gratis voorzien van nieuwe verlichting, fietsbel en reflector. Ook is er een ‘Pimp my bike’-hoek waar jongeren hun fietsen kunnen laten spuiten in allerlei kleuren, voorzien van stickersen bloemen. Verder zijn er een dj en BMX-show op het plein en kunnen fietsers hun kunnen tonen tijdens een hobbelfietswedstrijd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×