Veiligheidstraining voor studenten SLS

Zo’n 60 nieuwe studentbeheerders van SLS Wonen hebben afgelopen woensdag een veiligheidstraining gehad. Gecertificeerde brandpreventiefunctionarissen en een politie agent trainden hen in brandveiligheid en inbraakpreventie. Zo moesten de studenten tijdens een ontruimingsoevening ervaren hoe het is om via een met rook gevulde gang een studentenhuis te verlaten. Ook leerden ze omgaan met blusdekens en brandblusapparaten.

De studentenwoningen van SLS hebben allemaal een studentbeheerder. Deze student is het aanspreekpunt voor zijn of haar medebewoners en de corporatie. Ieder jaar krijgen de nieuwe studentbeheerders een veiligheidstraining, zodat zij leren hoe brand te voorkomen en hoe er mee om te gaan als het toch uitbreekt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×