SP wil duidelijkheid van provincie over buslijn 42

De statenfractie van de SP wil van de provincie duidelijkheid over de opheffing van buslijn 42. Al in augustus liet Connexxion weten dat buslijn 42 die Leiderdorp via Leiden met Noordwijk verbindt in december geschrapt wordt. Dat betekent dat de inwoners van onder andere Oegstgeest niet meer met de bus naar het Diaconessenhuis kunnen. De SP statenfractie heeft Gedeputeerde Staten hierover in augustus al schriftelijke vragen gesteld. De fractie opperde daarin onder meer om samen met de busmaatschappij en de busreizigers op zoek te gaan naar een oplossing. Tot op heden heeft de SP nog geen reactie op deze vragen gehad. Bovendien heeft Connexxion laten weten zich niets van Oegstgeestse protesten aan te trekken.

Statenlid Erik Maassen zegt: “GS laat op deze manier de reizigers van bus 42 in de kou staan. Gemeente Oegstgeest, drie ouderenbonden, de WMO-adviesraad en de seniorenraad hebben bezwaar gemaakt tegen de aangekondigde routewijziging en Reizigersvereniging Rover heeft 2.650 klachten van reizigers ontvangen. Maar GS neemt niet eens de moeite om ons te antwoorden. Als GS niet binnen een week alsnog met een antwoord, enmet daden komt, vraag ik een debat aan bij de statenvergadering.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×