Organist Leo van Doeselaar, foto: PR.

Uniek wandelconcert op twee historische locaties

Muziekliefhebbers in Leiden kunnen genieten van een uniek en gevarieerd wandelconcert, dat op twee historische locaties, de Lokhorstkerk en de Waalse kerk, wordt gehouden. Het concert wordt gegeven door Leo van Doeselaar, ‘huisorganist’ van het Amsterdamse Concertgebouw en titulair organist van de Leidse Pieterskerk. Op het programma staan muziekwerken van Johann Joseph Fux, Carl Philipp Emanuel Bach, Christian Friedrich Ruppe en Joseph Haydn. Na een half uur muziek in de Lokhorstkerk op het fraai gerestaureerde Rococo-orgel, kan men naar de Waalse kerk lopen voor het vervolg van het concert op het monumentale Barok-orgel. Voor de imponerende oudere klankkarakteristiek is hier gekozen voor werken van Allessandro Marcello, Johann Sebastian Bach en Wilhelm Friedemann Bach.

Het concert begint zaterdag 8 november om 16.30 uur in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1. Omstreeks 17.00 uur is er een wandelpauze van 5 minuten, waarna het concert verder gaat in de Waalse kerk, Breestraat 62. De toegang is vrij; na afloop is er een collecte en krijgt men koffie en thee aangeboden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×