Borstbeeld Jan Steen onthuld

Het weer zat niet mee en in een zee van paraplu’s werd afgelopen zaterdag het borstbeeld van Jan Steen onthuld in Warmond. Het beeld is gemaakt door de Leidse beeldhouwer Jeroen Spijker, die ook Pim Fortuin en Ramses Shaffy in brons vereeuwigde. “Het is mooi dat Jan Steen weer terug is in Warmond en hij daar te bezichtigen is”, aldus de trotse beeldhouwer. De 17e-eeuwse Nederlandse kunstschilder heeft enkele jaren van zijn leven in Warmond gewoond en gewerkt. Ook de gemeente Teylingen is erg trots op deze aanwinst. Wethouder Homan hierover: “Dit beeld markeert Warmond als cultuurdorp van de Randstad”. Het beeld is geschonken door Greenib Onroerend Goed, eigenaar van het business park ‘De Wetering’ samen met de daar gevestigde bedrijven O’Neill Group, MCS-Arbo, Stichting Oogheelkunde en D-Plus Civil Consultants. Met de onthulling van het beeld is de Warmondse kunstweek gestart. (Meer info artikel Sleutelstad)

Foto: J3 Fotografie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×