Veiligheidsmonitor 2008 van start

Op de deurmat van een groot aantal inwoners van Leiden en de andere gemeenten van de Veiligheidsregio Hollands Midden, ploft deze maand een brief van burgemeester Lenferink. Hij verzoekt de ontvangers in zijn hoedanigheid van korpsbeheerder, mee te werken aan de Veiligheidsmonitor 2008. Deze monitor is een initiatief van de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en het Centraal Bureauvoor de Statistiek en brengt de veiligheid, de criminaliteit, het slachtofferschapen de tevredenheid over de gemeente en de politie in kaart. Aan de hand van de uitkomsten willen de gemeenten hun veiligheidsbeleid beter laten aansluiten op de problemen die de burgers ervaren.

Het is de bedoeling dat de burgers die een brief ontvangen, via de computer een vragenlijst invullen. Als dat niet mogelijk is, kan dat ook schriftelijk of per telefoon. De uitkomsten van de monitor zijn naar verwachting in maart beschikbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×