Achtervolging wilde bromfietser eindigt op Lage Rijndijk

Een wilde achtervolging van een 19-jarige bromfietser eindigde gisteren op de Lage Rijndijk, doordat de brommer ermee ophield. De politie trachtte de doorgedraaide Leidenaar aan te houden vanwege een aantal overtredingen eerder op die dag, maar de jongen ging ervandoor, alle stoptekens en stoplichten negerend. Met een bloedgang reed hij over de Sumatrastraat en stak verschillende kruisingen over, zonder op of om te kijken. Ter hoogte van de kruising met de Lage Rijndijk botste de bromfietser tegen twee vrouwen op een snorfiets en een 16-jarige fietsster. De drie kwamen ten val waarbij de fietsster met haar hoofd tegen het wegdek sloeg. De Leidenaar reed gewoon door, zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Gelukkig sloeg een eindje verderop zijn motor af en kon hij worden ingerekend. Tegen de Leidenaar wordt proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie doet verder onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×