Focus op Mensenrechten in Volkenkunde

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 60 jaar en dit heugelijke feit is de aanleiding voor een imposante fototentoonstelling in Museum Volkenkunde. Onder de titel ‘Focus op Mensenrechten’ zijn 31 intrigerende foto’s te zien, soms vrolijk, vaker zeer indringend! De foto’s komen uit alle delen van de wereld en zijn gemaakt door internationale, bekende fotografen zoals van fotoagentschap Magnum. Daarnaast zijn ook de beste foto’s te zien van de fotowedstrijd ‘Waaraan denk jij bij mensenrechten?!’, die afgelopen zomer werd gehouden voor amateur-fotografen in Zuid-Holland en Zeeland. De tentoonstelling wordt op zaterdag 15 november om 15.00 uur geopend door de directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarski. Tijdens de openingsplechtigheid worden ook de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt. De tentoonstelling is van 15 november tot en met 24 mei 2009 te bezoeken. Meer info: www.volkenkunde.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×