Ivo van Wijk aan het werk 'in het veld', foto: PR.

Alweer Leidse archeoloog genomineerd voor grote prijs

Voor de derde keer op rij is een Leidse archeoloog genomineerd voor de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV). Deze keer heeft archeoloog Ivo van Wijk, werkzaam bij Archeologisch Onderzoek Leiden (ARCHOL) B.V. de nominatie verkregen voor zijn niet aflatende inzet in het veld en zijn brede vakkennis, waardoor telkens opnieuw puzzelstukjes toegevoegd kunnen worden aan de historie van Nederland. Al snel na zijn aanstelling bij Archol BV kreeg Van Wijk de leiding over diverse aansprekende projecten, met name in Zuid-Nederland. Zo was hij onder andere betrokken bij onderzoeken naar de oudste boerennederzettingen in Beek, Elsloo en Stein, en bij een onderzoek naar een prehistorisch grafveld in Oss-Zevenbergen. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 14 november, tijdens de Reuvensdagen, het jaarlijkse landelijke congres voor archeologie van Erfgoed Nederland.

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie is een initiatief van het Werkverband Veldarcheologie van de Nederlandse Vereniging van Archeologen (NVvA) in samenwerking met adviesbureau Hazenberg Archeologie Leiden B.V. De Prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne en een oorkonde. Voor de Prijs zijn dit jaar vijf kandidaten genomineerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×