Gerda Vahrmeijer al 45 jaar achter de toonbank

Gerda Vahrmeijer is beslist één van de langst werkende winkeliers van Leiden. Al 45 jaar staat ze achter de toonbank van de groentewinkel aan de Cobetstraat in de Burgemeesterswijk. Dit heugelijke feit werd uitgebreid gevierd door de hele buurt. Er was een slinger van vlaggen gemaakt, waarop wensen voor de jubilaris stonden. Ook werd ze toegezongen door een grote groep ouders en kinderen.

Mevrouw Vahrmeijer komt niet uit Leiden. Ze kwam op 3 november 1963 met de trein uit Alphen, om in de groentewinkel van de familie Vahrmeijer te gaan werken, waar op dat moment een personeelstekort was. Ze wond niet alleen de buurt om haar vinger, ook de jongeheer Vahrmeijer was meteen verkocht. Het stel trouwde en bestiert de winkel nog steeds. De winkel is zelfs uitgeroepen tot buurtwinkel van Libertas. Gerda Vahrmeijer is haar werk nog steeds niet zat. Ze liet zich tijdens het feest ontvallen dat er ook over vijf jaar weer iets te vieren valt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×