Ondergrondse vuilcontainers stapje dichterbij

De realisatie van ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad is een stapje dichterbij. Althans, als het aan D66 ligt. De partij pleit er namelijk voor, dat de gemeente de vijf miljoen die Ziggo betaalt voor het uitkopen van het contract over de kabeltarieven, gaat besteden aan de aanleg van deze containers. Het gaat om ondergrondse containers, waarin de bewoners van de binnenstat op ieder gewenst moment hun vuilniszakken kunnen dumpen. Op die manier blijft het centrum vrij van vuilnisszakken, die bovendien regelmatig worden opengescheurd door meeuwen en andere dieren.

D66 verwacht dan ook dat de containers de overlast van meeuwen flink zullen terugbrengen.In een aantal steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam, wordt dit systeem al geruime tijd naar tevredenheid gebruikt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×