De brandweer bracht de slachtoffers met behulp van de ladderwagen in veiligheid. (Foto: Dennis Oudshoorn).

Zes gewonden door instorten trap Sieboldhuis

In het Sieboldhuis aan het Rapenburg is vanmiddag een trap ingestort. Daarbij raakten zes mensen gewond aan hun benen. De brandweer heeft de trap gestut en vervolgens de slachtoffers uit het pand gehaald. Deze zijn naar drie verschillende ziekenhuizen gebracht. De politie sloot tijdens de reddingsoperatie het kruispunt met het Noordeinde af voor het verkeer. Over de oorzaak van het instorten kon de politie nog geen mededelingen doen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Leiden is in elk geval duidelijk dat de trap constructief niet in orde was. Er is meteen een bouwkundig en een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Het Sieboldhuis blijft gesloten voor bezoekers totdat de oorzaak van het losraken van de trap duidelijk is en de situatie voor bezoekers en werknemers veilig is.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×