Leerlingen van het Davinci College tijdens de 'Expeditie Quest' , foto: PR.

China-manifestatie op Da Vinci College

Afgelopen woensdag vond op het Da Vinci College de ‘Expeditie Quest’ plaats: een studiedag, waarbij alle 1150 leerlingen werden uitgenodigd om mee te denken over talent en onderwijsvernieuwing, doormiddel van presentaties en workshops. Vrijdag 14 november zal er in het kader hiervan een ‘China Experience Day’ plaatsvinden op het college. Deze manifestatie is onderdeel van het project ‘Artistic Encounters’, waarbij leerlingen van het Da Vinci College zelf een kunstzinnige stage in Beijing voorbereiden en organiseren. Om 15.30 uur zal wethouder Jan-Jaap de Haan het project officieel openen. Bezoekers kunnen kennismaken met Chinese vechtsporten, kalligrafie, pingpongdemonstraties, shiatsumassages of zich laten fotograferen in Chinese kledij. Natuurlijk is er ook muziek en kan men genieten van Chinese lekkernijen.

In het project ‘Artistic Encounters’ wordt aandacht voor kunst en cultuur gecombineerd met ondernemerschap: 25 leerling-ondernemers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de organisatie en financiering van een achtdaagse kunstzinnige stage in Beijing in het voorjaar van 2009. Onder leiding van vier docenten leren zij ondernemen door gebruik te maken van de eigen creativiteit en durf, door op zoek te gaan naar mogelijkheden, contacten te leggen en soms risico te nemen.

Meer info: www.expeditiedavinci.nl.

Vrijdag 14 november tijd: 15.30 tot 19.00 uur. 

Da Vinci College, Kagerstraat 7, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×