Waterschapsverkiezingen van start

Vanaf morgen ontvangen 952.892 inwoners in het gebied van Rijnland een stempakket voor de waterschapsverkiezingen in de brievenbus. Met de verzending van de pakketten zijn de verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur begonnen. De verkiezingen voor een waterschapsbestuur zijn schriftelijk. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld gemeenteraadsverkiezingen. Iedere inwoners van 18 jaar en ouder ontvangt donderdag of vrijdag per post een stempakket. In dit stempakket zitten een kandidatenlijst en een stembiljet. Door het stembiljet ingevuld te retourneren met de gratis envelop, kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Op de kandidatenlijst staan de kandidaten van de negen partijen die zich verkiesbaar hebben gesteld voor het bestuur. Met het invullen en terugsturen van het stembiljet kan iedereen invloed uitoefenen op de samenstelling van het nieuwe bestuur. Alle stembiljetten die op 25 november om 12.00 uur zijn ontvangen, tellen mee voor de uitslag. Tijdens de openbare stembureauzitting op 27 november om 19.00 uur krijgen de partijen te horen of ze met ingang van januari 2009 deel uitmaken van het nieuwe bestuur. Op 2 december maakt het stembureau de definitieve uitslag bekend.

Voor alle kiezers die nog niet weten op welke partij of welke kandidaat ze moeten stemmen, is een digitale stemhulp ontwikkeld: het Kieskompas waterschapsverkiezingen. Door het beantwoorden van 36 vragen, kunnen kiezers hun positie ten opzichte van de verschillende partijen bepalen. Kijk voor meer informatie op www.rijnlandkiest.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×