CDA peilt (on)veiligheidsgevoelens in Leiden

Het CDA in Leiden houdt de komende week een inventarisatie over de veiligheid in Leiden. Via de website www.cdaleiden.nl wordt opgeroepen om een enquete in te vullen over (gevoelens van) onveiligheid in Leiden. “Op een vorige week gepubliceerde lijst van de meest onveilige Nederlandse gemeenten bekleedt Leiden een bescheiden 43e plaats, maar dat kan en moet beter,” aldus CDA-raadslid Frank van Dijk, die veiligheid in zijn portefeuille heeft. “Vooral als het gaat om vernielingen en geweldsincidenten scoort Leiden ver boven het landelijk gemiddelde.”

Tijdens de themaweek ‘de veilige stad’, die vandaag begint en duurt tot woensdag 19 november, laat het CDA de burger aan het woord. De resultaten van de themaweek worden op woensdag 19 november besproken in een speciaal politiek-café met als hoofdgast burgemeester Lenferink. Van Dijk: “Veiligheid is een breed begrip. Het gaat om criminaliteit, uitgaansgeweld, overlast, maar ook om onveilige plekken in de stad door slechte straatverlichting, donkere tunnels, grafitti of achterstallig onderhoud van straten of pleinen. En niet te vergeten de overlast door drugsgebruik en drugsrunners rond scholen. Op verschillende manieren wil het CDA-Leiden van de inwoners van de stad horen hoe het met het veiligheidsgevoel staat.”

Op zaterdag 15 november houdt het CDA-Leiden op verschillende plekken in de stad ook een straatenquête met een levensgrote ‘enge plekken plattegrond’ van Leiden. De CDA-raadsleden willen zo van zoveel mogelijk inwoners horen hoe zij de veiligheid in de stad ervaren. Op woensdagmiddag 19 november brengt het CDA-Tweede Kamerlid Frans de Nerée tot Babberich in het kader van de week van de veilige stad een werkbezoek aan Leiden. In de Haarlemmerstraat en Breestraat praat hij met winkeliers over hun ideeën over veiligheid en criminaliteit.

De uitkomsten van de internet-enquête, de straatenquêtes en het werkbezoek van De Nerée tot Babberich worden woensdagavond 19 november gepresenteerd en besproken in een speciaal CDA-café met als hoofdgast burgemeester Lenferink die als korpsbeheerder over de veiligheid gaat. Het CDA-café vindt plaats in de bovenzaal van café Einstein en is toegankelijk voor iedereen die zijn mening kwijt wil over het onderwerp veiligheid. (aanvang 20.00 uur).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×