Alles over longaandoeningen bij RRC

Ook Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) doet mee aan de Wereld COPD-dag die op woensdag 19 november plaatsvindt.COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem, zaken waarmee heel veel Nederlanders kampen. Zo’n 250.000 mensen hebben het zelfs zonder dat te weten. Ze hebben wel lichamelijke klachten, maar schenken daaraan geen aandacht. Als de aandoening echter niet tijdig wordt behandeld, kan deze verergeren en zelfs uitmonden in een ernstige, beperkende ziekte.Wie vermoedt dat hij COPD heeft, bijvoorbeeld omdat hij of zij last heeft van een hardnekkig kuchje of kortademigheid na inspanningen, kan volgende week woensdag met alle vragen terecht bij een medewerker van de afdeling Longrevalidatie.

Verder staat er volgende week een expotheek over COPD en stoppen met roken in de hal. Dit is een soort tentoonstelling die ook een aantal interactieve objecten bevat, waarmee de bezoekers zelf aan de slag kunnen. Zo is er onder andere een zelftest die moet uitwijzen of er sprake van COPD kan zijn. Daarnaast bevat de tentoonstellling allerlei informatie over de aandoening en zijn er tips en ervaringsverhalen.Het RRC is te vinden aan Wassenaarseweg 501.Op www.rrc.nl staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×