Fietsverlichtingscontrole levert 46 bekeuringen op

Een (brom)fietsverlichtingscontrole van de politie heeft afgelopen woensdagavond 46 boetes opgeleverd. De controle werd uitgevoerd op de Lage Rijndijk, bij de Pesthuistunnen, de Helena Verburglaan, de Agaatlaan en een aantal andere plaatsen in Leiden Noord en West. De boetes bedroegen minimaal 20 euro.Sinds 1 november is er nieuwe regelgeving voor fietsverlichting. Zo zijn losse lampjes nu ook toegestaan, op voorwaarde dat ze goed zichtbaar op het bovenlichaam worden gedragen, en ze niet bedekt worden door bijvoorbeeld schuivende kleding. Het licht moet recht naar voren of naar achteren schijnen, zonder te knipperen. Het voorlicht moet wit of geel zijn en het achterlicht rood.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×