Fototentoonstelling ‘Focus op mensenrechten’

Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, hebben Museum Volkenkunde en Amnesty International Nederland een fototentoonstelling opgezet. Deze tentoonstelling heeft de naam ‘Focus op mensenrechten’ meegekregen en bevat 31 foto’s die de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens belichten. De plaatjes zijn afkomstig uit alle delen van de wereld. Ook zijn de beste kiekjes te zien van de fotowedstrijd “Waaraan denk jij bij mensenrechten?!”, Het thema mensenrechten wordt verder uitgelicht met behulp van filmpjes en informatieborden.

Morgenmiddag om 15.00 uur zal de directeur van Amnesty Eduard Nazarski, de tentoonstelling openen. Daarna worden de winnaars van genoemde fotowedstrijd bekendgemaakt. Er staat dan een kraam van de mensenrechtenorganisatie in het museum, met kaarsen, brochures en lekkere hapjes. De tentoonstelling is te zien tot 24 mei 2009.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×