Leefbaar Leiden wil nieuwe directeur en voorzitter Gevulei

Het zou chiq zijn als de voorzitter van de Gevulei (de Leidse wethouder Steegh) zijn functie aan een ander zou overdragen. Ook zou kringloopbedrijf Het Warenhuis beter af zijn met een nieuwe directeur. Dat stelt Leefbaar Leiden (LL) in een brief aan het college. De partij wil ook weten waarom de rol van het Gevulei-bestuur en de directie in de fraudezaak bij het kringloopbedrijf niet is onderzocht. Of, als dat wel is onderzocht, waarom de resultaten daarvan onder de pet zijn gehouden. Tenslotte wil fractievoorzitter Daan Sloos van LL van het college weten voor hoeveel geld er is gefraudeerd.

Sloos betreurt het dat het bestuur en de directie van de Gevulei niets hebben gedaan met de vermoedens van fraude. Geruchten daarover deden immers al jaren de ronde. “Die situatie had veel eerder gestopt kunnen worden als het bestuur en de directie adequaat hadden opgetreden. Door dat niet te doen hebben bestuur en directie het voortduren van de fraude veroorzaakt. Door hun betrokkenheid in het proces niet te onderzoeken, wekt men de indruk bang te zijn voor de uitkomst van zo’n onderzoek.” Sloos wil dat zo’n onderzoek er nu alsnog komt: “Iedereen moet in deze zaak op gelijke manier worden behandeld”.

Advertentie

Leiden warenhuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×