Bezoekersrecord voor Hortus botanicus

Het jaar is nog niet eens voorbij, of de Hortus heeft al een bezoekersrecord behaald. Afgelopen maandag kwam de 90.000e bezoeker binnen. Deze eer was weggelegd voor het Leidse echtpaar Lodder, dat regelmatig in de universiteitstuin te vinden is. De heer en mevrouw Lodder werden feestelijk ontvangen door de rector van de Universiteit prof. mr. Paul van der Heijden, dr. Erik Smets, wetenschappelijk directeur van het Nationaal Herbarium Nederland en dr. Paul Keßler, prefect van de Hortus. Ze ontvingen van hen een boeket bloemen en het boek Drawn after Nature.

De Hortus wordt jaarlijks meestal door zo’n 75.000 mensen bezocht. Keßler is dan ook erg trots op de toename van 15.000 van dit jaar en vertelt: “De Hortus staat voor wat betreft bezoekersaantallen nu op de derde plek van Leidse musea. Een geweldige prestatie waar we als teamterecht trots op zijn. In vergelijking met de academische tuinen in Nederland en Europa doen we het ook meer dan redelijk. De Hortus in Utrecht trekt jaarlijkszo’n 45.000 bezoekers en de Belgische plantentuin in Meise, een van de grootste plantentuinen ter wereld ontvangt jaarlijks zo’n 60.000 betalende bezoekers.” De landelijke media-aandacht voor de bloei van de Reuzenaronskelk en de beeldententoonstelling van Dominique Benhura, hebben met bezoekersaantallen van 6.000 en 10.000 zeker bijgedragen aan het bezoekersrecord. De Hortus is echter nog niet helemaal tevreden en streeft naar 100.000 bezoekers volgend jaar.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×