Twee keer “Goed voor elkaar” prijs voor Slaaghwijk

Maar liefst twee Leidse projecten hebben afgelopen woensdagavond de “Goed voor elkaar” prijs in ontvangst mogen nemen. Het gaat in beide gevallen om een project in de Slaaghwijk, namelijk de Kidsclub en Slaaghwijk Actief.De “Goed voor elkaar” prijs is een initiatief van Holland Rijnland, en heeft tot doel de actieve houding van de burgers te stimuleren. In totaal waren er 38 projecten en activiteiten voor de prijs aangemeld. Een jury die bestond uit Adri de Roon, Wethouder in Lisse, Henriëtte Hulsebosch, directeur van Skanfonds en Jacqueline Schoonwater, diaconaal medewerker Diaconaal Centrum De Bakkerij, beoordeelde de aanmeldingen op drie aspecten. Ze gingen allereerst na, of het project werkelijk een initiatief van een groep burgers is, verder keken ze naar de bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk en de binding daarmee. Tenslotte bepaalden ze of het project leidt tot vernieuwing in de publieke sfeer en/of het ontwikkelen van nieuwe netwerken.

In totaal waren er zes prijswinnaars. Naast de twee Leidse initiatieven, waren dat onder andere het Oegstgeestse Jongeren ontmoeten Ouderen, en een fietscursus voor volwassenen in Hillegom. Alle winnaars ontvingen 5.000 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×