Diac voert 258 gratis longfunctiemetingen uit

Ter gelegenheid van de wereldCOPDdag konden 40plussers en (ex)rokers met klachten afgelopen woensdag een gratis longfunctiemeting laten uitvoeren, zonder dat er een doorverwijzing van een arts nodig was. Dat er veel belangstelling voor deze mogelijkheid was, bleek toen de eerste mensen al om 8.00 uur ´s morgens zaten te wachten. Tegen het middaguur hadden de twee longfunctie-assistenten en de nurse practitioner al meer dan 100 metingen uitgevoerd. Aan het eind van de dag waren er in totaal 258 mensen getest. Zo´n 30% daarvan werd aan de hand van de onderzoeksresultaten doorverwezen naar de huisarts.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×