K&G over drie jaar uit financiële problemen

Naar verwachting is de Christelijke Muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G) pas over drie jaar uit de financiële problemen. Afgelopen woensdag hebben de leden de liquiditeitsberekening voor 2009 goedgekeurd. Ook zijn ze toen op de hoogte gebracht van de precieze stand van zaken van de financiële problemen. Aan de hand van een minimale nadeelberekening is vastgesteld dat K&G in de periode van 1 januari 2005 tot 18 september 2008 voor ruim 300.000 euro is benadeeld. Er is een schuld van zo´n 100.000 euro, waarbij er een negatief saldo van 30.000 euro is en de overige 70.000 euro bestaat uit niet betaalde rekeningen.

Met behulp van de Stichting Vrienden van K&G is inmiddels 35.000 euro aan openstaande rekeningen betaald. Volgend jaar maart hoopt de vereniging de laatste oude rekeningen af te kunnen betalen. Uit de liquiditeitsberekening blijkt dat K&G de komende jaren flink moet bezuinigen. Alleen de broodnodige uitgaven die nodig zijn om de muziekvereniging te laten functioneren, mogen worden gedaan. De enige extra uitgaven die zijn meegerekend, hebben betrekking op deelname aan het Wereld Muziek Concours, waar de Show- and Marchingband K&G in augustus 2009 haar kampioenstitels wil gaan verdedigen. Als er zich geen verdere tegenvallers voordoen, is de vereniging naar verwachting over drie jaar uit de financièle problemen. Pas daarna kan er weer gespaard worden voor grote uitgaven, zoals de aanschaf van nieuwe instrumenten en uniformen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×