Speciaal vuurwerkteam moet illegale handel blootleggen

De Politie Hollands Midden zet dit jaar stevig in op het verhogen van de pakkans van handelaren in illegaal vuurwerk. De handel hierin is een misdrijf. Een speciaal daarvoor op de been gebracht vuurwerkteam is aan de slag gegaan om handelaren op te sporen en illegale circuits bloot te leggen. Die aanpak moet er toe leiden dat er tijdens de jaarwisseling minder zwaar en gevaarlijk vuurwerk wordt afgestoken. De politie verwacht succes te hebben met deze aanpak. Tipgevers kunnen de politie daarbij helpen. Ze worden gevraagd te bellen naar de plaatselijke politie via 0900-8844 of naar MeldMisdaadAnoniem 0800-7000.

Ieder signaal over handel, vervoer of opslag van zwaar of illegaal vuurwerk, wordt direct door het vuurwerkteam onderzocht. Bij concrete aanwijzingen doorzoekt de politie bergplaatsen, houdt handelaren aan en draagt ze over aan het openbaar ministerie. Het (illegale) vuurwerk neemt de politie onmiddellijk in beslag.

Deze aanpak leidde al tot succes. Zo ontdekte de politie dinsdag 18 november in een woning in Alphen aan den Rijn 260 kilo illegaal en legaal vuurwerk. De 19-jarige aangehouden Alphenaar werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. In Rijnsburg nam de politie woensdag vier dozen met illegaal vuurwerk in beslag na een tip. Een 24-jarige Rijnsburger werd aangehouden.

De aanpak van de overlast door het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, wordt gedaan door de politieteams en het regionale milieuhandhavingsteam. Er wordt geopereerd vanuit Katwijk.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×