Woontoren Vlietpoort, foto: archief Sleutelstad.

Publiek kiest mooiste gebouw Leiden en buurgemeenten

De verkiezing ‘mooiste gebouw’ is mogelijk gemaakt door bijdragen van BNA kring Rijnland, het Leidsch Dagblad, gemeente Leiden en RAP Architectuurcentrum. Tot vandaag kon iedereen zijn stem uitbrengen op het mooiste gebouw in Leiden en de buurgemeenten. Ruim duizend mensen hebben meegedaan. Er kon gekozen worden uit onder andere de opvallende woontoren Vlietpoort, of woningbouw aan de Minervalaan in Roomburg in de categorie ‘nieuwbouw’, dat totaal tien projecten omvat. In de categorie ‘mooiste herbestemming’ zijn vijf projecten genomineerd, waaronder het Kamerlingh Onnes gebouw en restaurant Zijlstroom in Leiderdorp. Op zaterdag 29 november worden de winnaars bekend gemaakt in het Leidsch Dagblad. Aanstaande vrijdag opent wethouder Pieter van Woensel de etalagetentoonstelling in het RAP architectuurcentrum. Van Woensel zal dan ook bekend maken welk gebouw bij het publiek het meest in de smaak valt.

De winnende en genomineerde gebouwen zijn vanaf zaterdag 29 november tot 11 januari 2009 als etalagetentoonstelling met de titel ‘mooiste nieuwbouw, mooiste herbestemming’ te bekijken. Meer info: www.rapsite.nl

RAP Architectuurcentrum, Nieuwstraat 33, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×