Zoek een plaats voor een nieuwe boom

3

De PvdA roept Leidenaars die een geschikte plaats voor een boom in de Sleutelstad weten op, dit te melden. Als er vanwege een bouwplan een boom gekapt wordt, moet de bouwer een bedrag in het Leidse Bomenfonds storten. Dat geld kan dan worden gebruikt voor de aanplant van nieuwe bomen. Volgens de PvdA bevat het fonds nu bijna een miljoen euro en het is hoog tijd om dat geld om te zetten in Leidse Longen. Wie een geschikte plaats voor een boom weet, kan deze doorgeven via bomen@eerlijkevlinder.nl. Op www.leiden.pvda.nl/bomen zijn op een kaartje de plekken aangegeven die inmiddels al aangemeld zijn. Niet overal kan zomaar een boom geplant worden. Er moet ook onder de grond genoeg ruimte zijn voor de wortels.

Delen

3 reacties

 1. Jantje van Leiden op

  Er is een uitgelezen plek voor het planten van een compleet bos: de Oostvlietpoder. Dan heeft Leiden er een prima long bij en zo nog wat voordelen. Doen dus!

 2. Ja, PvdA…..

  Echt, ik waardeer dit initiatief, maar zeg er wel onmiddellijk bij: kijk naar de zeer terechte reactie van Jantje van Leiden! Al was het oorspronkelijk de bedoeling om de Oostvlietpolder groen te houden voor de daar al lange tijd aanwezige volkstuinders en boeren. Bomen hoeven, mits op de goede plek en in goed overleg met de zojuist genoemden (ook groenhouders…..) niet te botsen met hen. Dat doen een bedrijventerrein, de waarschijnlijk wel er dwars door heen komende Rijnlandroute en dure woningen met natuurlijk autoontsluiting natuurlijk wel!

  PvdA, de bal ligt nu bij College en Raad, waar jullie een flinke rol in spelen. De Raad van State sprak zich nu “ineens” wel uit voor goedkeuring van het bestemmingsplan. Allicht, jarenlang voortslepende projecten halen het meestal, omdat de plannenmakers met slimme “reparaties” in de ogen van beslissers als de Raad van State de bezwaren weten te omzeilen. Argumenten?! Net zo lek als die voor de “Nut en Noodzaak van de Rijnlandroute”…..

  Harry Boom.

 3.  

  Gaarne zou ik er u op willen wijzen dat we in Leiden historische fruitbomen hebben die u kunt

  bewonderen op het schooltuinencomplex bij park Cronestein. Helaas zijn er enige  bomen

  gesneuveld in de loop der jaren. Gaarne willen we de kale plekken weer opvullen om het historisch

  karakter van het park te handhaven. Wij willen graag volgens de originele tekeningen van het ontwerp de bomen herplanten en verzoeken u om financiele steun daarvoor. Wij hopen dat u met ons verder wilt praten over dit verzoek.

  Met vriendelijke groet,

  Jans Lippold

   

   

   

   

Over de auteur

Je bent nu offline