Veel verwaarloosde dieren bij Stevenshage

Dierenasiel Stevenshage meldt dat het dierenleed door verwaarlozing de laatste tijd toeneemt. Onlangs nog werden er drie zwaar verwaarloosde shih-tzu’s binnengebracht, waarvan er een afgemaakt moest worden. Twee van de hondjes, die door het asiel Rens en Tessa genoemd zijn, werden in Leiden gevonden. Ze waren hongerig, zaten vol klitten en hun vacht was vervilt. Het derde hondje dat de naam Niyoi meekreeg, werd een paar dagen later in Rijnsburg gevonden. Haar vacht was zo onverzorgd en lang, dat de medewerkers eerst niet konden zien waar haar kopje zat. Ook kon ze niet lopen, omdat haar nagels zo lang geworden waren, dat ze in haar voetzolen teruggegroeid waren. Toen de vacht was geschoren, werd een vuistgrote open wond zichtbaar, die later een opengesprongen tumor bleek te zijn. Ondanks de goede verzorging en het lekkere voer dat Niyoi kreeg, moest de dierenarts haar laten inslapen. De tumor was te ernstig en haar conditie was te slecht.

Dit jaar zijn er verder zo’n 11 verwaarloosde knaagdieren, ongeveer 30 verwaarloosde katten en zo´n 10 verwaarloosde honden binnengebracht. Enkele katten redden het niet. Een aantal honden was vastgebonden aan een boom, anderen werden gevonden naast een container en een viervoeter was uit een auto gegooid. Het asier roept iedereen die getuige van dierenleed is op, dit te melden bij het meldpunt dierenmishandeling dat bereikbaar is via 0900-2021210.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×