Siegenbeeklezing over 17e en 18e-eeuwse brieven

Vanavond vindt in het Lipsiusgebouw de Siegenbeeklezing 2008 plaats. Onder de titel ‘Gekaapte brievenonder de loep’ vertellen Roelof van Gelder en Marijke van der Wal aan de hand van brieven van mannen, vrouwen en kinderen over het onbekende Nederlands van grote groepen in de zeventiende- en achttiende-eeuwse samenleving. Ze gaan daarbij vooral in op de taal van deze brieven en op de schrijvers en hun onderwerpen.

Van Gelder studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde veel over cultuurhistorischeonderwerpen en de VOC. Van der Wal is bijzonder hoogleraarGeschiedenis van het Nederlands aan de Universiteit Leiden.Lipsius is te vinden aan Cleveringaplaats 1. De lezing begint om 20.15 uur. Deelname kost 5 euro en voor studenten 2,50 euro. Aanmelden kan via bestuur@siegenbeek.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×