Sinterklaas heeft het druk dit jaar

Na zijn vertrek zal Sinterklaas in Spanje kunnen genieten van een welverdiende rust. Hij heeft het namelijk ontzettend druk dit jaar. Ondanks zijn volle agenda zal hij morgen de Sleutelstad uitgebreid bezoeken. Om 11.00 uur komt de sint aan bij Snijders Textiel Mode aan de Hoge Rijndijk. Nadat daar sinterklaasliedjes gezongen zijn door de kinderen, vertonen de zwarte pieten allerlei kunstjes en doen ze spelletjes. De goedheiligman gaat vervolgens in galop naar de IJsselkade, waar hij om 11.45 uur bij de winkels op het plein wordt verwacht. Hij zal daar een optreden van het DATeS-team van gymnastiek- en volleybalvereniging Groen-Wit bewonderen en ook zijn knechten zullen de nodige acties uitvoeren. Natuurlijk is er volop aandacht voor de kinderen, met wie gezongen en gespeeld wordt. Wie de ingekleurde kleurplaat bij Sinterklaas inlevert, krijgt misschien zelfs een cadeautje.

Om 13.00 uur wordt de sint verwacht in de Van ’t Hoffstraat en omgeving. Hij maakt dan een rondgang langs de winkels, te beginnen bij het speeltuintje in de Van der Waalsstraat. Ook tijdens dit bezoek is er van alles te beleven. Als kinderen hun kleurplaat inleveren in de partytent op de hoek van de Zeemanlaan met de Van ‘t Hoffsdraat, maken ze kans op iets leuks.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×