Buschauffeur onwel geraakt, passagiers grijpen in

Een 24-jarige passagier van een lijnbus van Connexxion heeft vanmorgen het stuur van de bus overgenomen toen bleek dat de chauffeur bewusteloos was geraakt. De chauffeur, een 37-jarige man uit Nieuw-Vennep,  verloor het bewustzijn toen hij over de Broekweg in Lisse reed. Toen de bus niet stopte bij een halte waar een passagier uit Rijssenhout uit wilde stappen, riep deze de chauffeur. Toen deze niet reageerde, rende hij samen met een een 55-jarige vrouw uit Hoofddorp naar voren en nam het stuur over.

De passagier kon niet bij de rem en zag geen handrem. Omdat de bus in de richting van het tegemoetkomende verkeer en richting de kruising met de Hyacinthenstraat reed, heeft de passagier de bus in de richting van een plantsoen en een hek van een school gestuurd. daar stonden geen personen of voertuigen. De bus kwam daar zonder slachtoffers te maken tot stilstand.

De chauffeur is voor onderzoek overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×