SP en GroenLinks tegen tijdelijk verhuur Tuinstadwijk

De SP en GroenLinks zijn het niet eens met Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet, die de woningen in de Seringenstraat tijdelijk wil verhuren. De corporatie is van plan de woningen te slopen, maar wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. In de tussentijd wil De Sleutels de huizen niet regulier verhuren, maar alleen tijdelijk, zo is te lezen in het voorkeursscenario. Beide partijen menen dat dit tegen de afspraken is.

Volgens SP-raadslid Louk Rademaker is afgesproken dat de woningen niet tijdelijk verhuurd zullen worden, tot er duidelijkheid over de sloopplannen is. Op die manier kan voorkomen worden dat de wijk voor een deel leegstaat tegen de tijd dat er besluiten genomen zijn. Omdat tijdelijke verhuur alleen ingezet mag worden als de gemeente daarvoor toestemming geeft, hebben GroenLinks en de SP, wethouder Witteman een aantal kritische vragen voorgelegd over dit voornemen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×