'Music in Motion': Haytham Safia speelt in de Burcht

In samenwerking met Museum Volkenkunde, waar de tentoonstelling ‘Music in Motion’ wordt gehouden, zal het Haytham Safia Qu4rtet op uitnodiging van de X een concert geven in de Tuinzaal van de Burcht. Safia is een Palestijnse muzikant uit Kafr Yasif, Israel en is een klassiek geschoolde Arabische musicus. Zijn composities en muziek zijn beïnvloed door andere muziekstijlen, zoals Balkan, blues en jazz. Het kwartet laat de verschillende invloeden horen in een unieke muzikale combinatie (ud, oboe, cello, percussie), blij, verdrietig, langzaam, snel, emotioneel en origineel.

Safia speelde onder andere met het Holland Symfonia in het Concertgebouw en werd in augustus 2005 uitgenodigd voor het prestigieuze Prinsengrachtfestival in Amsterdam.

Bezetting: Haytham Safia ud, Hanneke Ramselaar oboe, Eva van de Poll cello en Osama Mileegi percussie.

Het optreden vindt plaats op zaterdag 13 december, aanvang: 21.00 uur in de Tuinzaal van de Burcht. Meer info: www.de-x.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×