Acties Amnesty voor Dag voor de Rechten van de Mens

Omdat het komende woensdag de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens is, organiseren de afdelingen van Amnesty International uit Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten allerlei acties. Komende zondag delen vrijwilligers in een aantal eetgelegenheden in de regio zo’n 900 kaarsen en 1.600 kaarten uit. Op woensdag om 17.00 uur worden voor Leiden Centraal speldjes en actieflyers uitgedeeld van de campagne “Vlammen voor de vrijheid”. Hierin wordt opgeroepen een digitale vlam te ontsteken voor drie internationale voorvechters van de mensenrechten.

Die avond vertrekt na een toespraak van de burgemeester, om 19.00 uur vanaf de huwelijkssteiger bij het stadhuis, de ‘Vlammen voor de vrijheid’-boot van Amnesty. Aan boord van deze boot die een aantal Leidse bezienswaardigheden aandoet, zijn onder andere een aantal gemeenteraadsleden. Op www.vlammenvoordevrijheid.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×