Geologische lezing over het Romeinse rijk

In de Cinema van Naturalis verzorgt prof. Patrick Degryse komende zondag een lezing over de manier waarop geologen inzicht kunnen geven in de geschiedenis van het Romeinse rijk. Archeologen ontdekten dat de Romeinen allerlei producten in grote hoeveelheden over grote afstanden konden verplaatsen. Zo kwamen bepaalde marmers gehouwen uit massieven op de Griekse eilanden of diep in de woestijn van Oost Egypte, terecht op de pleinen van Rome en andere grote steden. Degryse zal zondag vertellen waarom de geologen de archeologen met hun inzichten zo goed van dienst kunnen zijn. De eerstgenoemden kunnen namelijk aan de hand van de grondstoffen de herkomst van een product bepalen.

De lezing die wordt omlijst door beeldmateriaal, begint om 13.00 uur. Leden van GEA en NGV hebben gratis toegang op vertoon van hun ledenpas. Anderen kunnen de bijeenkomst bijwonen als zij een toegangskaart voor het museum kopen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×