Jan Wolkers even terug bij ARS

Aanstaande zondag zal Wolkers biograaf Onno Blom, een speciale Wolkerstentoonstelling openen bij Ars Aemula Naturae (ARS) aan de Pieterskerkgracht. Jan Wolkers had een bijzondere relatie met deze kunstenaarsvereniging, die al bestaat sinds 1694. Hij volgde er tekenlessen en dook onder in het gebouw van ARS tijdens de Tweede Wereldoorlog. Enkele jaren geleden presenteerde tekenaar Dick Matena zijn stripversie van Kort Amerikaans bij ARS, in aanwezigheid van Wolkers. Op de tentoonstelling zijn de originele tekeningen van de strip te bewonderen. Wolkers zal deze keer slechts toekijken vanaf een tiental intrigerende portretfoto’s, die fotograaf Steye Raviez vanaf 1971 van hem maakte.

Op de expositie zijn de originele striptekeningen van Dick Matena te zien, omslagontwerpen voor Kort Amerikaans door Leidse kunstenaars en portretfoto’s door Steye Raviez.

De opening vindt plaats op 7 december, aanvang 16.00 uur. De tentoonstelling loopt tot en met 28 december. Meer info en openingstijden: www.arsaemula.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×