Gerti Bierenbroodspot, foto: PR.

'Beyond the Horizon' versmelting moderne kunst & archeologie

In het Rijksmuseum van Oudheden, laat de bekende en succesvolle kunstenaar Gerti Bierenbroodspot zich inspireren door de museumcollectie. Bierenbroodspot mixt de oudheid met haar beeldtaal, waardoor interessante resultaten ontstaan; een versmelting van moderne kunst en archeologie. De kunstenaar laat haar totaalbeleving zien in metershoge beschilderde doeken, sculpturen en gedichten in combinatie met objecten uit de collectie van het museum. De krachtige en expressieve stijl van de kunstenaar zijn zeer indrukwekkend en eeuwenoude maskers, vazen, Egyptische grafmonumenten en Griekse helmen krijgen hierdoor een totaal nieuwe dimensie.

De tentoonstelling met de titel: ‘Beyond the Horizon’ loopt van 17 december tot en met 22 februari 2009 in het Rijksmuseum van Oudheden. Meer info: www.rmo.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×